28 Mart 2010

Limonlu Kurabiye


Eksi tatlari seviyorsaniz bu kurabiyeyi denemelisiniz. Ben limona bayilirim. Salatayi ve kisiri cok eksi severim mesela. Limon sevgim nedeniyle ne zamandir aklimda olan bu kurabiyeyi pisirdim ve cok begendim. Bundan sonra kurabiye listemin ust siralarinda yer alacak.

Hashas tohumu, tadina cok etki etmiyor ama goruntuye katkida bulunuyor. Istemezseniz ya da evde yoksa kullanmayabilirsiniz.

Limon kabuguyla ilgili bir puf noktasi, limonun rendenin ince tarafiyla, beyaz kismina girilmeyecek kadar rendelenmesi gerektigi. Eger cok rendelerseniz, beyaz kisim kurabiye ya da keklerinize aci bir tat verir. Aynisi portakal icin de gecerli.

Malzemeler: (Olcu olarak buyuk boy cay bardagi kullandim.)
1 yumurta
3/4 bardak seker
3/4 bardak siviyag
1/3 bardak sut
1 limon kabugu
3 tatli kasigi limon suyu
1,5 tatli kasigi hashas tohumu
Kabartma tozu
Un

Yapilisi:
Derin bir porselen veya cam kapta yumurta ve sekeri catalla cirpin. Yagi ve sutu ekleyip biraz daha cirpin. Seker eriyene kadar cirpmak yeterli. Limon kabugunu, limon suyunu ve hashas tohumunu ekleyin. Bir kez daha karistirdiktan sonra unu bir iki bardak unu ve uzerine de kabartma tozunu ekleyin. Elinizle yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur elde edecek kadar un ekleyin. Hamuru hafifce unladiginiz tezgaha alin ve merdaneyle 1 cm. den biraz ince olacak sekilde acin. Kaliplarla keserek tepsiye yerlestirin. Birkac dakika onceden isittiginiz 165C'deki firinda 12-15 dakika, altlari hafifce renk alana kadar pisirin.

Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. hashas ve limon guzel bir birliktelik olmus :) eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim. Goruntusu cok hos oldu bence :)

    YanıtlaSil
  3. Gelince bunlardan Başak'a yaparsın artık teyzesi.

    YanıtlaSil
  4. Tabii ki yaparim. Yeter ki istesin.

    YanıtlaSil