Eksi tatlari seviyorsaniz bu kurabiyeyi denemelisiniz. Ben limona bayilirim. Salatayi ve kisiri cok eksi severim mesela. Limon sevgim nedeniyle ne zamandir aklimda olan bu kurabiyeyi pisirdim ve cok begendim. Bundan sonra kurabiye listemin ust siralarinda yer alacak.
Hashas tohumu, tadina cok etki etmiyor ama goruntuye katkida bulunuyor. Istemezseniz ya da evde yoksa kullanmayabilirsiniz.
Malzemeler: (Olcu olarak buyuk boy cay bardagi kullandim.)
1 yumurta
3/4 bardak seker
3/4 bardak siviyag
1/3 bardak sut
1 limon kabugu
3 tatli kasigi limon suyu
1,5 tatli kasigi hashas tohumu
Kabartma tozu
Un
Yapilisi:
Derin bir porselen veya cam kapta yumurta ve sekeri catalla cirpin. Yagi ve sutu ekleyip biraz daha cirpin. Seker eriyene kadar cirpmak yeterli. Limon kabugunu, limon suyunu ve hashas tohumunu ekleyin. Bir kez daha karistirdiktan sonra unu bir iki bardak unu ve uzerine de kabartma tozunu ekleyin. Elinizle yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur elde edecek kadar un ekleyin. Hamuru hafifce unladiginiz tezgaha alin ve merdaneyle 1 cm. den biraz ince olacak sekilde acin. Kaliplarla keserek tepsiye yerlestirin. Birkac dakika onceden isittiginiz 165C'deki firinda 12-15 dakika, altlari hafifce renk alana kadar pisirin.
Afiyet olsun.
hashas ve limon guzel bir birliktelik olmus :) eline saglik.
YanıtlaSilTesekkur ederim. Goruntusu cok hos oldu bence :)
YanıtlaSilGelince bunlardan Başak'a yaparsın artık teyzesi.
YanıtlaSilTabii ki yaparim. Yeter ki istesin.
YanıtlaSil