1 Mayıs 2014

Elmali Kek

Elma, tarcin ve ceviz uclusunu sevenler icin ideal bir kek...

Evdeki elma stoklarini eritmek icin bu keki yapmaya basladim birkac ay once. Sonrasinda her hafta yaparak mutfagin demirbaslarindan biri haline getirdim. Neva cok sevmiyor cikolatali degil diye. Artik kek yaptigimi gorunce "Icine cikolata mi koydun elma mi?" diye soruyor. Elmaliysa donup bakmiyor bile. 




Malzemeleri:
2 yumurta
1 fiske tuz
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut ve yogurt karisimi
1 cay kasigi limon suyu
1 tepeleme tatli kasigi tarcin
1 avuc dolusu hindistan cevizi rendesi
1 avuc dolusu ceviz ici
Un
1'er tepeleme cay kasigi kabartma tozu ve karbonat
Bir cay kasigi limon suyu
Ve tabii elma. 3 tane, kabuksuz ve kup kup dogranmis olarak.

Yumurtalari, tuzu ve sekeri cirpip, sivi malzemeleri sonra da kuru malzemeleri ekleyerek karistiriyorum. En son elmalari ekleyip son bir kez karistirdiktan sonra kucuk kaliplara doldurarak 170-175 derecede, batirdigim kurdan kuru cikincaya kadar pisiriyorum. Firindan cikinca ustune tarcin-vanilya/pudra sekeri karisimi serpiyorum.



2 yorum:

  1. Yesil elma gorunce aklima hep sen gelirsin gozumun onunde yuzun belirir. Kekin uzerine pudra sekeri serpmek cok iyi fikir hemen deneyecegim.

    YanıtlaSil
  2. Eksi hastasi oldugum buradan belli bak :)

    YanıtlaSil