2 Mayıs 2014

Firinlanmis Sebze

Onceden sadece patlican, biber ve patatesle, yani yazin yapardim firinda sebzeyi. Artik, her mevsim, evde ne varsa onunla yapiyorum. 







Sebzeleri yikayip istedigim buyuklukte dograyarak tuz, karabiber ve zeytinyagi ekliyorum ustlerine. Karistirip 180 derecede renkleri degisip yumusayincaya kadar pisiriyorum. Yanina da biraz yogurt. Iste usengecin aksam yemegi. 


                                   

 Bazen aldigimiz sebzeleri kullanamayiz bir turlu ve dolapta surunup dururlar ya, o durumda yapilabilecek en iyi ve en kolay sey bu bence. Hemen yenmezse sogutulup kapali kapta buzdolabina da kaldirilabilir. Sebzelerimiz de cope gitmekten kurtulmus olur boylece.


2 yorum:

  1. Super gorunuyorlar, ellerine saglik. Biz de 2 gece once yaptik fırında patates, biber ve patlican. Durmasam 2 dolu tabagi bitiririm o derece yaniiii :)

    YanıtlaSil
  2. Patlicanlisi rakipsiz bu konuda. En sevdigim yemeklerden herhalde. Yaz gelse de bol bol yapsak.

    YanıtlaSil