28 Temmuz 2013

San Francisco Chinatown

Cuma gunu Neva'yi krese birakip Caltrain ile San Francisco'ya gittim. Hedef olarak da Chinatown'i sectim. 3,5 yil once geldigimizde gormustum Chinatown'i ama bu kez biraz daha vakit ayirarak gezecektim. Hava da guzeldi.

Trenden yuruyerek Chinatown'in girisine ulasmak yarim saat suruyor asagi yukari.




Acele etmeden, dukkanlara gire cika caddenin sonuna kadar yurudum. Dukkanlarda turistlere yonelik cesit cesit hediyelik esyalar vardi. Alisveris yapilacaksa birsey almadan once tum dukkanlari gezip fiyatlari karsilastirmakta fayda var.




Neva'ya bir iki hediye aldim,  kendime de iki tane sabun. Sans kedisi pilli ve kolunu salliyor surekli.. Renkli oyuncak ise kurdelelerle birbirine bagli tahtalardan olusuyor ve sekilden sekle giriyor. Neva ikisini de cok sevdi. Tabaklar da Neva'nin.



Turistik kisim bitince yurumeye devam ettim ve asil Cin mahallesine o zaman ulastigimi anladim. Bu kisimda Uzakdogulu olmayanlarin orani yuzde bir-ikiyi gecmiyordu,




Her yerde marketlerle manavlar ve gunluk alisverisini yapan insanlar vardi.


Kurutulmus baliklar

Gayet baskin kokular arasinda bilmedigim envai cesit yiyecek tezgahlarda sergileniyordu.







Bir marketin onunden gecerken bir girip bakayim dedim. Kokular kapali alanda daha da baskindi. Dukkandaki manzaralari gorunce et yemedigime bir kez daha sevindim. Belki ulkemizde eti yenen hayvan cesidi cok fazla degil, ama bazi toplumlarda bu konuda sinir yok sanki. Kutularda satilmayi bekleyen kurbaga ve kaplumbagalari gormek oldukca rahatsiz ediciydi.


 

Icindekilerin Ingilizce yazildigi birkac urun aldim.


Mahallede bircok pastane ve restoran vardi. Dim sum denilen, kucuk porsiyonlarda yiyeceklerin satildigi dukkanlarin ununu daha once duymus ama hic denememistim. Birine girip etsiz yiyeceklerden alip denedim. 


Cok yakindan cektigim icin buyuk gorunuyorlar ama hepsi elime sigiyordu. En ustteki veggie roll. Sigara boregine benzeyen, ici sebzeli, kizartilmis bir hamur. Beyaz olanin icinde ispanak ve yumurta vardi. Susamliyla digerinin icinde bean paste vardi ve hafif tatliydilar. Beyaz olan yagsiz, haslanarak pisirilmisti. Sadece onu bitirebildim. Ozellile veggie roll cok yagliydi. Onu yedikten sonra digerlerine de gecti sanki o yag tadi ve ucunu bitirememis oldum. Hepsine toplam 2.45 dolar odedigim icin cok sorun etmedim.




Donuste biraz da Market Street'de gezindim ve kahvemi alip 4.09 treniyle eve dondum.




Guzel bir gunden arda kalanlar bunlar...




2 yorum:

  1. keske bir gun beraber gezsek buralari ne eglenirdik, gulerdik...

    YanıtlaSil
  2. Hilalcim olur mu olur... Onumuzdeki yillarda kiz kiza seyahatlere baslayalim artik. Yas 40'a geliyor. Vakit varken gezelim eglenelim.

    YanıtlaSil