1 Temmuz 2013

Evanston

Haziran'in son haftasini Evanston'da gecirdik. 4,5 yil once Chicago'ya gitmistik. Evanston da Chicago'nun biraz kuzeyinde kaliyor. 

Evanston guzel ve oldukca gelismis bir universite sehri.  Gol kiyisindaki plajlarda, sehirdeki caddelerde, universite kampusunde veya bir trene atlanarak Chicago'da keyifli vakit gecirmek mumkun. Yolu dusenlere tavsiye edebilecegim bir yer.

Sehirde her cesit mutfaga rastlamak mumkun. Biz Meksika, Italyan, Hint ve Ispanyol mutfaklarindan yemekler yedik. Ozellikle Tapas Barcelona ve Mt. Everest'te yedigimiz yemekleri oldukca begendik.

Sehirde bulunan Nortwestern Universitesi kampusunden bazi kareler:










Kampus Michigan Golu kiyisinda yer aliyor ve Chicago'ya karsidan bakiyor.


Son gunumuzde Neva'yi Chicago'daki Children's Museum'a goturduk. Yol ustunde de oralarda pek populer olan fiskiyelere rastladik. Tabii bizimki deneme yapmak istedi ve sirilsiklam olana kadar oradan ayrilamadik. 


Children's Museum beklentilerime tam olarak karsilik veremedi ama Neva oldukca eglendi ve sanirim onemli olan da buydu :) 


Bir de sinemaya gittim Evanston'da. Kaldigimiz otelin karsisinda sinema vardi. Fill the Void adli bir Israil filmi izledim. Son zamanlarda izledigim guzel filmlerden biriydi. 

Bir seyahat daha guzel anilarla birlikte tarihin tozlu sayfalarinda yerini aldi iste :) Zaman gurul gurul akiyor gidiyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder