25 Nisan 2013

Muir Woods

Cumartesi gunu Muir Woods'a gittik. Bu ormandaki agaclarin yaslari 500-800'u, boylari 100 metreyi (en uzunu 137 metreymis) buluyormus. Yolu biraz virajliydi ve havanin sicak olmasi, Earth Day gibi nedenlerle ortam kalabalikti. Zaten San Francisco oldukca turistik bir sehir, bir de ekstra bahaneler eklenince kalabalik dayanilmaz olabiliyor. Sans eseri yakinda bir park yeri bulabildik. Park yeri bulamadiklarindan millerce yurumek zorunda kalan talihsizlerden de olabilirdik. Amerikalilar genelde gune erken baslayan insanlar oldugundan, bu tarz yerlere erken gitmekte fayda var. Aksam yemegini 5'te yiyebilen bir milletten soz ediyorum. 



Ormanda turumuzu tamamlayinca yakinda bulunan iki plaji gorelim dedik. Muir Beach ve Stinson Beach'i. Muir Beach, Muir Woods'a cok yakindi. Stinson Beach'e ise harika manzarali ama feci virajli olan Highway-1'dan gidiliyordu. 



Bu yolun bir tarafi tamamen okyanus. Daha once de bu yoldan iki defa gectik. Resimler de o zamana ait. Sanirim dunyadaki en guzel otoyollardan birisi. Ama virajlar mideyi ve basi zorlayabiliyor. Hazirlikli olmakta fayda var yani. Bir de yolda tuvalet, benzin istasyonu bulmak cok kolay degil. Bulunca ihtiyaclari gidermek, benzini bitmeden almak lazim. Maksimum hiz yolun kiyi kesimlerinde sanirim 35 mil-ki onu bile yakalamak zor, ortalama 20-25 mille gidilebiliyor ancak.  



Bati Amerika'ya yolu dusenler bu yoldan gecmeli. Cok guzel manzaralara rastlamak mumkun. Deniz kiyisinda keyif yapan deniz aslanlarina mesela. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder