26 Ocak 2011

Kahvalti keyfi



Calisirken en buyuk keyiflerimden biri haftasonu yapilan kahvaltilardi. Kizim dogmadan once, haftasonu birkac tane gazete alir, ozenle kahvalti hazirlar ve kahvaltidan sonra kahveyle devam eden uzun bir keyif yapardik. Yurtdisindayken de gazete disinda bu keyfi devam ettirdik. Oylesine, karin doyurmak icin bir dilim peynir ve yaninda birkac zeytinle gecistirivermek, kahvaltiya yapilan hakarettir bence. Sadece dar vakitlerde yapilabilir boyle birsey. Bir kere mutlaka taze demlenmis cay olmalidir kahvaltida. Taze ya da kizarmis ekmek, guzel peynirler, zeytinler ve biraz da zaman... Ustune guzel bir kahve de hic fena olmaz hani. Biz aksam yemeginde de kahvaltida da dizi izlemeyi adet haline getirdigimizden gercekten zaman gerektiriyor kahvalti :) Tabii calisirken ve cocukluyken bu is biraz zorlasiyor. Artik kahvaltilarimi ogle saatlerinde yapiyorum. Saat ilerlese de gunumun ilk ogunu hep kahvalti. Aman oglen olmus, bir yemek yiyeyim falan demem hic.
  


Biber salcali sos:
Anneannemin yaptigi biber salcasindan hazirladigim bu sos?(ne diyecegimi de pek bilemedim aslinda) ekmege surmek icin birebir. Tost yaparken de ekmeklerin icine surerim bazen bunu. Her zaman sarimsakli yapmiyorum. Ama su siralar genellikle asosyal ve ev odakli bir yasantim oldugundan sarimsak eklemekte herhangi bir beis gormedim. Klise olacak ama, sarimsak da icine girdigi her yiyecege yakisiyor dogrusu. :)

5-6 kasik dolusu salcaya birer cay kasigi kekik ve kimyon, yarim cay kasigi karabiber, 1-2 yemek kasigi zeytinyagi, 5-6 tane ezilmis ceviz ve 2 dis  ezilmis sarimsak ekliyorum. Iyice karistirdiktan sonra sosumuz hazir. Lezzetli olmasinin tek bir sirri var: O da salcanin ev yapimi olmasi. Hazir biber salcalarinin hepsinde aci bir tat oluyor. Hicbirinin rengi de bu kadar guzel olmuyor. 


Bunu ekmege surup ustune de son gunlerdeki takintim olan kizarmis hellim peynirini de koyunca, geriye izlenecek diziye karar vermek kaliyor. Bugunku secimim House'tu. 2-3 saati bulan Turk dizilerine hic tahammulum yok dogrusu. Tek istisnasi var bu aralar: Behzat C. Tavsiye ederim.


Kahvaltinin ustune de mis gibi bir kahve icmeden olmaz ama...


Keyifli gunler!

1 yorum:

  1. Çok severim acuka tarzı olan her şeyi. Kahvaltıda süper iştah açıcı oluyor. Bende en çok kahvaltıyı severim. Afiyet olsun.

    İyi dizi keyifleri :)

    YanıtlaSil