1 Mart 2010

Sebzeli Mantar Corbasi



Bu mantar corbasi tarifini okudugum bir dergiden aldim. Tarifin "Julie&Julia" filminde Meryl Streep tarafindan canlandirilan Julia Child'a ait oldugu soyleniyordu. Benimki uyarlama bir tarif oldu tabii. Orjinal tarifte tavuk suyu ve iki cesit mantar kullaniliyordu. Ben tavuk suyu kullanmadim ve evde bulunan tek cesit mantarla yaptim. Mantar miktari da tariftekinden azdi. Sonucta, o corbadan esinlenerek mantarli bir corba yaptigimi anlatabildim saniyorum. :)

Corbada kullandigim kereviz sapi Turkiye'de ayrica satilmiyor. Hatta kerevizler genelde sapsiz olarak satiliyor. Tavsiyem, sapli kereviz buldugunda almaniz ve saplarini keserek yemeklerde, corbalarda kullanmaniz. Kereviz sapi ozellikle corbalara cok guzel bir lezzet katiyor cunku.

Corbanin kivami koyu oluyor. Eger daha akiskan bir kivam isterseniz sut ve su miktarini arttirabilirsiniz. 

Corbayi pisirdikten sonra blender/mutfak robotu ile pure haline getirebilirsiniz. Tarifte de oyle yapiliyordu. Ama benim su anda boyle bir imkanim olmadigindan sebzeleri cok kucuk dogradim ve o sekilde pisirdim.

Malzemeler:
1 kuru sogan
2 kereviz sapi
1 havuc
350-400 gram mantar
2 yemek kasigi un
1 su bardagi sut
2,5 su bardagi su
Zeytinyagi
Tuz
Karabiber
Kekik/ Adacayi

Yapilisi:
Siviyagda once sogani biraz soteleyin. Birkac dakika sonra, havuc ve kereviz sapini ekleyin. Daha sonra mantarlari ekleyin ve suyunu salip cekene kadar, arada karistirarak pisirin. Mantarlar suyunu cekince unu uzerine serpistirerek ekleyin ve karistirmaya devam edin. Un homojen bir sekilde dagilip gorunmez olunca karistirarak sutunu ve suyunu ekleyin. Kaynayana kadar karistirin, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kekik/adacayi/feslegen gibi tercih ettiginiz bir baharati ekleyip ocagin altini kisarak birkac dakika daha pisirmeye devam edin. 

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık ,Pınarcım. ,gel de bize de yap, yiyip içelim. Zaten iştah almış başını gidiyor:)

    YanıtlaSil
  2. harika bir corba tarifi. bence dograman daha da guzel olmus. eline saglik.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim. Yaptigim mantar corbalari icinde en begendim bu oldu bugune kadar. Yerken sebzelerin agza gelmesini tercih ederim ben de. Sevgiler

    YanıtlaSil