12 Nisan 2011

Firinda Patates

Evde patates kizartmasi yapmayali kac yil oldu hatirlamiyorum. Sadece patates degil, herhangi bir kizartma yapmayali hatta... Her tur kizartma icin firin kullaniyorum. 



Evde yemek mi yok? Caniniz cok ugrasmak istemiyor mu? O zaman firin patates ideal cozum olacaktir. Yanina biraz salata ya da corba, hatta cok yorgunsaniz sadece patates. Patatesleri soymak ve dilimlemek disinda birsey yapmaniza gerek yok. Firina atip dusa girin, kitap okuyun, internette vakit gecirin. Kizartma gibi basinda durmak gerekmiyor. Cok daha saglikli ustelik.

Malzemeler:
Patates
Tuz
Siviyag
Karabiber, kirmizibiber, biberiye, kekik 
Rendelenmis kasar peynir

Yapilisi:
Istediginiz sayida patatesi soyup yikadiktan sonra kup kup dograyin. Tuz, baharatlar ve siviyagi ekleyip iyice karistirin. Yagli kagit serdiginiz tepsiye yayip, onceden 200 C'ye isittiginiz firina atin. Arada bir iki kez kontrol edip firininiz esit pisirmiyorsa karistirin. Kizarinca uzerine kasari ekleyip birkac dakika daha firinlayin. Sicak sicak yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder