3 Nisan 2010

Sutlu Domates Corbasi

Domates corbasi herkesin sevdigi corbalardandir. Ama tabii iyi yapilmissa. Isyerinde ogle yemeklerinde cok cikardi. Sutsuz ve bol salcali olarak... O halini tadan bu corbadan sogur buyuk ihtimalle :)

Bu corba salcadan degil de taze domatesten yapilinca dogal olarak cok daha lezzetli oluyor. Icine krema yerine sut koyunca da kalorisi daha dusuk hale geliyor. Yemek yapiminda kullanilan malzeme ne kadar dogalsa o kadar iyi diye dusunuyorum. Ama tabii kremayi tercih edenler sut yerine yarim olcu krema kullanarak da corba yapabilirler.

Domatesin bollastigi yaz mevsiminde corbada salca kullanmiyorum. Domatesi arttiriyorum onun yerine. Eger salca kullanmak istemezseniz fazladan 2-3 domates daha dograyin.

Malzemeler:
1,5 su bardagi soyulmus ve dogranmis domates
Siviyag
1,5 tepeleme corba kasigi un
1 corba kasigi domates salcasi
1 bardak sut
1,5 bardak su
Tuz
Istege bagli olarak feslegen

Yapilisi:
Siviyagda domatesi yumusayip ezilecek hale gelene kadar kavurun. Ustune, karistirmayi birakmadan serpeleyerek un ekleyin. Un iyice karisinca hizli bir sekilde salcayi, ardindan da karistirmaya devam ederek suyu ve sutu ekleyin. Kaynayinca tuzunu ve feslegenini ekleyip altini kisin ve birkac dakika daha karistirin. 

Ben corbalari biraz koyu kivamli seviyorum. Eger kivami koyu gelirse, ocaktan indirmeden biraz daha sut ya da su ilave ederek kaynatabilirsiniz.

Karistirma sirasinda cirpma teli kullanirsaniz topaklanmayi onlemeniz daha kolay olur.

Pistikten sonra blender ile karistirarak puruzsuz hale gelmesini saglayabilirsiniz. Boylece un topaklandiysa dagilmis olur.

Uzerine, parmesan veya kasar peyniri ile karabiber serpilerek servis yapilirsa tadina doyum olmaz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder