4 Mart 2010

Kaya Kurabiye

Kaya kurabiye cok bilinen bir kurabiye aslinda. Benim yaptigimin tek farkli yani katiyag kullanmamaktir olsa olsa. Ama bugun cok sevdigim arkadasim Nilgun kaya kurabiylerin tarifini koymami istedigi icin hemen tarifi ekliyorum. Nilgun'le beraber calistigimiz zaman, isyerinde cayin yaninda yemek icin bir-iki kez goturmustum bu kurabiyelerden... 

Kurabiyede damla cikolata kullandim ama cevizli ve tarcinli ya da kuru uzumlu de cok guzel oluyorlar. Bu malzemelerin hepsinden azar azar koyarak veya damak zevkinize gore bir kombinasyon yaparak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1 yumurta
1 buyuk cay bardagi siviyag
3/4 buyuk cay bardagi seker
1 buyuk cay bardagi damla cikolata
Vanilya
Kabartma tozu
Un

Yapilisi:
Yumurta, seker ve siviyagi catalla, seker eriyene kadar karistirin. Damla cikolatayi ve vanilyayi ekleyin. Uzerine unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra yogurun. Hamur, klasik tabiriyle kulak memesi yumusakliginda :) olacak. Hamuru yogurduktan sonra ceviz buyuklugunda parcalar koparin ve sadece dagilmayacak kadar toparladiktan sonra tepsiye dizin. Onceden 180C'ye isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin.


Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Pınarım ben de bir istek yapayım dedim. Şöyle güzel bir kek tarifi ver de mideler şenlensin.

    YanıtlaSil
  2. Hilalcim, en kisa zamanda koyacagim guzel bir kek tarifi.
    Opuyorum

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim Pınar harikasın.En kısa sürede yapıp yedireceğim Şebnem'e. Çikolataya bayılıyor cimcime.Eminim bu kurabiye favorisi olacak.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim teşekkür ederim.En kısa sürede deneyip Şebnem'e de tatıracağım, çikolataya bayılıyor cimcime.Eminim favori kurabiyelerinden olacak onun da.

    YanıtlaSil