11 Mart 2010

Hindistan Cevizli Kurabiye


Kurabiye, hem yapim kolayligi hem de pisme zamaninin kisaligi acisindan en pratik tatli sanirim. Yapmaya basladiktan yarim saat sonra yiyebiliriz. Neredeyse cayin demlenme suresinde hazirlamak mumkun yani...

Cocugu olan bir arkadasim, bir evin eve benzemesi, cocukta ev kavraminin olusmasi icin o evde surekli yemek pismeli demisti. Cok dogru oldugunu dusunuyorum yemek yapmayi ve yemeyi seven biri olarak. :)  Her gun mutfaktan leziz kokular yukselmeli bir evde.  Calisanlar icin bu cok kolay degil.  Ama en azindan haftasonlari mutfaga girip saglikli yemekler yapabiliriz. Tabii ki hersey yemek demek degil hayatta. Ama herkes hergun yemek yiyor. Dolayisiyla yemegin hayattaki  yeri oldukca fazla. Ev yemekleri de her zaman en saglikli, en ekonomik ve en temiz secenek. 

Hazirlanirken evi en guzel kokutan yiyeceklerden biri kurabiye. Cocuklar da kurabiyeyi cok severler. Yani, cocuklara kurabiye pisirerek hem disaridaki katki maddeli yiyeceklerden daha saglikli bir secenek sunulabilir hem de ilerideki yasamlarinda hatirlayacaklari kurabiye kokulu bir ev anisi belleklerine yerlestirilebilir. 

Kurabiye deyip gecmemeli demek ki. Bir kurabiyeden cikip nerelere gidebiliyor laf... :)

Hindistan cevizli kurabiye hem cok hafif ve guzel oluyor hem de mis gibi kokuyor piserken. Yanina cay, kahve veya sut, ne isterseniz yakisir.

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardagi siviyag
1/2 su bardagi seker
1 cimdik tuz
1,5 su bardagi un
1,5 su bardagi hindistan cevizi
Vanilya
Kabartma tozu
Istege bagli olarak damla cikolata

Yapilisi:
Yumurta, seker, tuz ve siviyag yemek cataliyla cirpilir. Uzerine vanilya, un ve kabartma tozu eklenir ve iyice karistirilir. En son hindistan cevizi eklenip cok fazla yogrulmadan karistirilir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinip cok bastirmadan yuvarlanarak tepsiye dizilir. Ustlerine bir kac parca damla cikolata  konulabilir. Birkac dakika onceden isitilmis 165C'deki firinda 15 dakika veya altlari hafifce kizarana kadar pisirilir.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Merhaba blogunu Sibelin Kahvesinde gördüm. Sebze ağırlıklı yemeğe çalışan biri olarak blogunu izlemek değişik olabilir. Hayırlı olsun.
    www.minetozanlioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mine. Cok tesekkur ederim. Senin blogun da benim izleyeceklerim arasina girdi.

    Sevgiler
    Pinar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Pınar Hanım, bloğunuz hayırlı olsun. Ben de blog dünyasına yeni katılanlardanım. Sibelin Kahvesi'nde yorumunuzu okuyunca ziyaret etmek istedim bloğunuzu, bundan sonra da sıksık uğrayacağım haberiniz olsun. Sevgiyle...(nazife)

    YanıtlaSil
  4. Hindistancevizli herşeyi seviyorum eminim çok güzel olmuştur. Afiyet olsun. Bu tarifi yazıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Nazife hanim merhaba;
    Cok tesekkur ederim. Sizin blogunuz da hayirli olsun. Ben de sizin ziyaretcilerinizden olacagim.
    Sevgiler,Pinar

    YanıtlaSil
  6. Onuncu Koyun Adami merhaba;
    Tesekkur ederim. Cok hafif ve guzel kokan bir kurabiye bu gercekten. Blogunuzdaki deniz resmi cok guzel. Bana denizi ne kadar cok ozledigimi hatirlatti.

    YanıtlaSil