6 Aralık 2013

Sonbahardan cizgiler

Bir sonbahar daha bitti. Buralarda bile kis hissediliyor bugunlerde. 

Sonbaharda Los Angeles ve San Diego'da bir hafta, Lake Tahoe'da da bir haftasonu gecirdik. Onun disinda haftasonlarini yakindaki hayvanat bahcesi veya eglence parki gibi yerlere giderek geciriyoruz.




Ozellikle San Diego'da cok dinlendim. Kaldigimiz otel buyuk bir resort oteldi ve otelin en buyuk havuzu odamizin hemen altindaydi. Babasi konferanstayken biz Neva'yla kahvalti yapip havuz basina indik her gun. Bu tatil sonrasi buyuk otellerde kalmama konusundaki kararimi degistirmis olabilirim. Cocuklayken kahvaltidan havuz basina gecebilmek ve butun gun orada yatmak cok da fena degilmis. Uzun bir sure o sekilde yasayabilirim hatta. 




Los Angeles'taki en onemli aktivitemiz Disneyland'e gitmekti. Anne-kiz pek eglendik.



San Diego vejetaryen yemekler acisindan bugune kadar karsilastigim en zengin ve lezzetli seceneklere sahip sehirlerden biriydi. Gecen yil da gitmistik ama bu sefer Yelp sayesinde tam bize gore yerler bulduk. Turkiye'de buradaki kadar yogun kullaniliyor mu bilmiyorum ama burada sac kesiminden markete, parklardan alisveris merkezlerine kadar her mekan konusunda Yelp sayesinde fikir sahibi olmak mumkun. App'ini de cep telefonuma indirdim. Boylece gezerken yakinlarda gidilebilecek her yer hakkinda hemen bilgi sahibi oluyorum. Son yillarda en cok kullandigim uygulamalardan biri. Ozellikle vejetaryenler kendilerine uygun restoran bulmakta zorlanabildiginden cok faydali olabiliyor. 

En begendigim iki restoran Jyoti Bihanga ve Zia oldu. Ilki tamamen vejetaryen yemekler yapan bir yer. Ikincisi ise bir pizzaci. 





Lake Tahoe buradan 4,5-5 saat uzakta, oldukca buyuk bir gol. Etrafinda birkac sehir yer aliyor. Batisi California, dogusu Nevada'ya komsu. Derinligi 500 metreyi buluyormus.





Kiraladigimiz bir evde kaldik otel yerine. Haftasonunu su kenarinda gecirmek iyi geldi. Gol kenarindaki plajlarda yuruyup oturduk. Stand up paddlesurf yapanlari ozenerek izledim. Kipirtisiz suda sakin sakin, suyun ustunde yururcesine gezinmek cok cazip gorundu gozume. O kadar husuya kapilmisim ki hic resim cekmemisim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder